• Inredning
  • Bygg
  • Gör det själv
84°

Palla att bygga egen bastupall

Oväntat besök? För lite utrymme? Bastupallar kan man aldrig få för många av. Så pallra dig iväg och bygg en egen bastupall!

Det är inte svårt att bygga en bastupall men först måste du bestämma hur du vill att den ska se ut. Ska det vara en enkel trebenspall, en praktisk pall med förvaringsfunktion eller varför inte en egendesignad skapelse? Bara fantasin kan sätta gränser.

Så här bygger du en enkel trebent pall:

1 Börja med att rita en cirkel på en bit plywoodskiva (ca 5 centimeter tjock) och skär ut den med en kontursåg. Nu har du sitsen färdig.

Tips! Om du hör till dem som aldrig har sett en kontursåg (det är en sådan man hade i plugget på träslöjden) och ännu mindre hanterat en, kan du hitta flera utomordentliga instruktionsfilmer på Youtube, exempelvis denna: www.youtube.com/watch?v=_X-EOZnw6vU

 

2 Kapa därefter tre stycken trästavar med ca 5 centimeters omkrets, till den höjd du vill ha på pallen. De flesta bastupallar brukar inte vara högre än 50 centimeter. Nu har du benen klara!

 

3 Dags för benens hål. Använd en passare för att rita en centrerad cirkel på undersidan av sitsen, ca 22,5 centimeter i diameter. Dela in cirkelns kontur i tre lika stora delar och borra tre stycken 4,5 centimeter breda hål i varje vinkel.

Tips! Placera en 2,5 centimeter stor träbit under den nedre halvan av sitsen och borra sedan rakt ner.

 

4Strax är du färdig. Limma och fäst benen i pallsitsen. Nu är pallen klar. Varsågod och sitt!

Hett eller inte?


Höj värmen om du gillar innehållet!

84°

Diskutera : Har du några smarta tips att dela med dig av när du snickrar?