• Skönhet
69°

Packad i bastun med olja, öl och frukt

Det finns inget bättre för hud och hår än nyttiga inpackningar. I bastuns härliga värme är de extra effektiva! Torrt, frissigt och livlöst hår? Fnasig, blek och trött hud? Då kan det vara dags för en inpackning proppfull med nyttiga vitaminer och mineraler. I bastuvärmen verkar de djupare, öppnar porerna och blir mer effektiva. Köp färdiga inpackningar eller gör själv.

Olika typer av inpackning

Det finns många härliga recept på både hår, ansikts och kroppsinpackningar!

 

Havre-Anti agemask för trött och livlös hud.

Blanda alla ingredienser ordentligt. Stryk på ansiktet, gå in i bastun och låt verka i minst 15 min innan du sköljer med ljummet vatten.

1/2 kopp havregryn
1/2 tsk honung
2 msk mjölk
2 droppar kamomillolja
2 droppar geraniumolja


Hår inpackning av frukt, grönt & öl

Förutom olja är även feta frukter bra för håret t ex avocado och banan. Avocado är bra för torrt hår och banan om man vill få fylligare hår. Även öl ger volym till håret och ger massor med B-vitamin som får hår och hud att må bra.

”Förutom olja är även feta frukter bra för håret”

1 Hårinpackning med olja

En hårinpackning med olivolja eller aprikoskärnolja ger torrt hår vacker glans. Smörj in oljan över hela håret, vira en handduk runt huvudet och låt verka i bastun i minst 15 min men helst längre. Det allra bästa är att sätta i oljeinpackningen på kvällen, basta och sedan låta den sitta i hela natten så att håret

På morgonen kan du tvätta ut resterande olja genom att schamponera ordentligt och skölja ur med ljummet vatten varvat med kallt. Skippa varmvattnet om du vill få ur all olja. Lider du av håravfall gör precis som ovan men använd istället ricinolja som du masserar in i håret. Ricinolja stimulerar nämligen hårväxt.verkligen får suga upp allt. 

2 Avokado-hårinpackning

Mosa avocadon och blanda med olivoljan till en slät massa. Massera in i håret. Låt verka i bastun i 30 minuter, skölj noggrant.
1 mogen avocado
3 msk olivolja

 

3 Banan-Hårinpackning

Mosa bananen och tillsätt honungen, blanda noggrant, gärna med en stavmixer. Fördela smeten i fuktigt hår, låt verka i bastun i 15-20 minuter. Skölj noggrant.

1 mogen banan
1 tsk honung

  

4 Kroppsinpackning med bastuhonung

Kroppsmasker kan vara återfuktande, åtstramande eller utrensande (detox). Bastuhonung heter en härlig kroppsmask som du kan köpa på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker. Bastuhonungen innehåller en mängd vitaminer och mineraler som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. Kroppsinpackningen finns som naturell eller med rosmarin, citron, blåbär, eucalyptus eller björk. Se till att honungen är ljummen genom att värma flaskan i en skål med varmt vatten. Efternågra minuters bastande (när kroppen hunnit bli varm) smörjer du in dig från topp till tå. Låt verka i minst 15 minuter men gärna längre, duscha av dig utan att använda tvål.

 

5 Öl-hårinpackning

Blanda alla ingredienser och massera in i fuktigt hår. Låt verka i bastun i minst 15 min, skölj ur.

1 dl avslagen öl
1 ägg
1 tsk solrosolja

 

6 Avokadoansiktsmask

För torr hur som behöver fukt! Mixa avocadon med en stavmixer tills den blir krämig. Häll i olivolja, honung och rör om med en sked. Gå in i bastun och låt verka i 15 minuter. Ta bort masken med en fuktig handduk. Avsluta med att smörja in ansiktet med en mjukgörande kräm. Börja med att rita en cirkel på en bit plywoodskiva (ca 5 centimeter tjock) och skär ut den med en kontursåg. Nu har du sitsen färdig.

1 mogen avocado
1 msk olivolja
1 msk honung

 

 

 

Hett eller inte?


Höj värmen om du gillar innehållet!

69°

Diskutera :